BRANSJEN MÅ BLI GRØNNERE

  • Av: admin
  • 7.May 2018

Det er på full tid at regnskapsbransjen tar samfunnsansvar. Dette gjøres enkelt ved å velge å bruke kun skybaserte regnskapssystemer. Faktisk finnes det ingen bortforklaring god nok til ikke å velge å være i skyen. Vi har fått tilgang til en utskriftsrapport for 2017 til et regnskapskontor som hadde i snitt 5 ansatte. Utskriftstelleren viste svimlende 91.000 utskrifter!
 

34 200 trær i året

 
Nå skal ikke vi si at alle regnskapskontorer har denne stygge statistikken, men tar vi dette som «worst case» printer hver ansatt ut ca. 18 200 ark i året. Eller for å belyse dette bedre så tilsvarer 8000 ark det man kan forvente å få fra et tre. Regnskapskontoret har dermed klart å printe ut ark tilsvarende 11,4 trær. I Norge er det ca. 15000 ansatte i regnskapskontoret. Satt på spissen kan dermed 34 200 trær måtte hogges hvert år.
 

Hvor grønn samvittighet har dere?

 
AgurkA ønsker å bevisstgjøre at regnskapsførere har et stort samfunnsansvar som alle andre yrker. Vi vil sette stor pris på å motta informasjon fra andre regnskapskontorer hvor mange ark som printes ut årlig. Send oss en kort melding med hvor mange ansatte som arbeider i selskapet, om selskapet er skybasert eller ikke, og totalt antall sider printet ut enten for et helt år, eller en kortere periode som for eksempel en måned.
 
Poll
 

Tenk grønt!

 
Til alle kunder der ute, ha dette i bakhodet når dere velger regnskapsfører. Velg en regnskapsfører som er miljøbevisst!

Til dere regnskapsførere der ute, for hver dag dere ikke er i skyen printer dere i snitt ut 80 A-4 ark. For alle regnskapsførere tilsvarer det 150 trær som må hugges hver dag. Nå finnes det allerede miljøbevisste regnskapsførere som har valgt skybaserte regnskapsprogram, men de færreste er i skyen med hele sin portefølje. La dette være et spark bak til å få alle kunder inn i skyen! Det er heller ingenting som skal tilsi at alt i fra oppdragsavtaler til markedsmateriell må skrives ut. Ha dette digitalt! Tenk bevist – tenk grønt.

KONTAKT OSS

Kontakt oss i dag hvis du vil lære mer om Agurka. Vi ønsker alle henvendelser velkomne.